Werken bij

Wij zijn op zoek naar:

(Aspirant-)instructeur en assistent instructeur hondentraining gehoorzaamheid

Hondensportvereniging Leidsche Rijn (kortweg HSV Leidsche Rijn) biedt praktijkgerichte cursussen voor puppy’s en volwassen honden die gericht zijn op de opvoeding van honden. De cursussen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Gedrag en Gehoorzaamheidstraining of zoals het tegenwoordig wordt genoemd: obedience, zoals deze bij de Raad van Beheer is beschreven.  

Onze cursussen worden gegeven door zeer gemotiveerde en goed opgeleide instructeurs. Vanwege de toenemende vraag naar cursussen en ter ondersteuning van ons team zijn wij op zoek naar  enthousiaste (aspirant-) instructeurs en assistent-instructeurs.

Doelstelling van de vereniging:

Wij streven ernaar om kwalitatief hoogwaardige cursussen te geven om zodoende een positieve bijdrage te leveren aan het hondenbeeld in onze maatschappij. Door een laagdrempelige kostenstructuur proberen wij voor iedereen toegankelijk te zijn. Deze laagdrempelige kostenstructuur komt mede doordat onze vereniging enkel uit vrijwilligers bestaat. 

Op dit moment werken er 4 instructeurs en 1 assistent instructeur. De lessen worden gegeven op zondagochtend tussen 9.00 – 12.30 uur op één van de voetbalvelden in Sportpark ‘De Vryheit’ aan de Componistenlaan 1 in Vleuten, al waar we ook een eigen kantine hebben. We trainen door weer en wind (alleen wanneer het onweert gaan we van het veld af). We streven ernaar om met 2 trainers voor de groep te staan, zodat we al onze cursisten voldoende aandacht kunnen geven en we kennis kunnen delen. Onze groepen bestaan dan ook uit niet meer dan 10 cursisten.

Onze trainingsseizoenen lopen van september t/m december en van januari t/m mei. In de zomer geven we een korte zomer pup-cursus. Hier zijn niet alle trainers bij aanwezig.

Het profiel:

 • Wij zoeken vrijwilligers: vrijwillig doch niet vrijblijvend;
 • Bij voorkeur met een opleiding tot kynologisch instructeur en/of vrijwilligers die hiervoor een      opleiding volgen bij O&O of Dogvision (of andere instructeursopleidingen); Indien je geen opleiding tot instructeur volgt dan kun je in aanmerking komen voor de functie van assistent-instructeur. Hiervoor is het wel van belang dat je kennis hebt van honden en hondengedrag en dat je ervaring hebt met het volgen van hondentraining met een (eigen) hond op het gebied van gehoorzaamheid;
 • Je dient te beschikken over sociale vaardigheden (respectvol omgaan met mensen);
 • Je vindt het geen probleem om te spreken voor een groep mensen;
 • Je hebt interesse in hondentraining op het gebied van gehoorzaamheid/obedience;
 • Je bent bereid om meer te leren over honden en het lesgeven;
 • Je bent beschikbaar op de zondagochtend gedurende alle trainingsdagen en een enkele avond voor trainersvergaderingen;

Wij bieden:

 • Gezellige collega-instructeurs en dankbare cursisten;
 • De ruimte om je passie voor honden over te brengen op anderen;
 • De mogelijkheid om lekker actief buiten bezig te zijn;
 • De kans om door te groeien tot kynologisch instructeur, indien je een opleiding tot kynologisch instructeur volgt;
 • Een plek om veel kennis en ervaring op te doen met honden en de gelegenheid om de vaardigheden van instructeur aan te leren;
 • Tevens mag je gratis met je eigen hond bij ons gehoorzaamheidstraining volgen;

Ben je geïnteresseerd? We nodigen je van harte uit om een paar lessen mee te draaien!

Neem contact op met Nancy Anthony via hsvleidscherijn@gmail.com of telefonisch: 06-24999910. Wij hopen je binnenkort te mogen ontmoeten!

Hondenschool voor Utrecht, Leidsche Rijn, Maarssen, de Meern, Vleuten e.o.