A-cursus

volgen

De A-cursus is een directe opvolging van de puppycursus, we noemen het ook wel Basis Elementaire Gehoorzaamheid. Tijdens deze lessen worden de oefeningen die jullie bij de puppycursus hebben geleerd herhaald, en uitgebreid. Het is van belang dat de oefeningen rond deze leeftijd worden herhaald, aangezien de hond in de pubertijd kan komen en ineens alles is “vergeten”………

af en blijf

Daarnaast worden natuurlijk nieuwe spelletjes en oefeningen zoals “zit en blijf”, “af en blijf”, “volgen”, “gebit laten zien” en “apporteren” uitgelegd en geoefend. Ook dit wordt allemaal op een speelse manier gedaan, het moet immers wel leuk blijven voor jou en de hond! We proberen altijd veel afwisseling te creĆ«ren in de lessen, zodat het elke week een verrassing blijft wat we gaan doen.

tanden laten zien

Je kunt tijdens de A-cursus al een klein beetje proeven van de Gedrag & Gehoorzaamheids training. Dat is natuurlijk waar we uiteindelijk naartoe trainen!

De A-cursus wordt afgesloten met een clubexamen. Om door te stromen naar de B-cursus moet de A-cursus met een goed resultaat zijn afgesloten. In de praktijk zien we dat het meerdendeel van onze cursisten het A-diploma in 2-seizoen behaald.

 

Hondenschool voor Utrecht, Leidsche Rijn, Maarssen, de Meern, Vleuten e.o.