Puppy-cursus

De puppycursus is bedoeld voor honden vanaf 10 weken tot ongeveer 6 a 7 maanden.

Je leert op een vriendelijke en speelse manier jouw hond op te voeden en te begrijpen. In deze lessen leer je door middel van leuke spelletjes en oefeningen met jouw hond om te gaan en bouw je een band op met jouw hond. De lessen zijn niet alleen gebaseerd op het trainen met je hond, maar ook hoe je om kan gaan met de dagelijkse dingen die je tegenkomt.

DSC_5427

Zo beginnen we bijvoorbeeld met wat aandacht-oefeningen, daarmee leren we de hond tijdens het trainen aandacht voor jou te hebben en niet voor alle andere leuke en spannende dingen om hem/haar heen. Dit kun je bijvoorbeeld ook gebruiken bij het eerste stuk van de wandeling met de hond: eerst even de aandacht voor de baas, later mag de hond zijn eigen gang gaan. Aandacht hebben van de hond is de basis voor elke oefening.

Een ander voorbeeld is het niet trekken aan de lijn. We hebben een aantal oefeningen gevonden die we trekken aan de lijnkunnen gebruiken om het trekken aan de lijn af te leren. Als jouw hondje nog klein is heb je er wellicht niet zo veel last van, maar wanneer de hond groter wordt en inmiddels 30kg of meer weegt wil je toch liever niet een hond die trekt aan de lijn. Daarom kun je niet vroeg genoeg beginnen met wat oefeningetjes!

Natuurlijk komen ook de gebruikelijk oefeningen als “zit”en “af” voorbij, leren we je hoe je de hond het beste in de auto kunt zetten, waar je op moet letten als je met de hond naar de dierenarts gaat en nog veel meer!

We proberen de lessen en oefeningen zo leuk en speels mogelijk te maken voor hond en baas. Waardoor jullie beiden met veel plezier elke week naar de les komen, maar vooral dat het in de praktijk gebruikt gaat worden.

De cursus bestaat uit ca 14 lessen van een half uur.

Hondenschool voor Utrecht, Leidsche Rijn, Maarssen, de Meern, Vleuten e.o.