Algemene voorwaarden

 •  Huisregels en Algemene Voorwaarden

Een fijne cursus draait deels om goede afspraken. Daarom vragen wij je om even de tijd te nemen om onze Huisregels en Algemene Voorwaarden door te lezen. (Vetgedrukte tekst benadrukt clausules die vaak over het hoofd gezien worden).

 • Veiligheid en gezondheid van de hond
 1. Als je hond een besmettelijke ziekte of andere relevante gezondheidsklacht heeft (bijv. diarree, medicatie, orthopedisch probleem, etc.) stel ons AJB hiervan tijdig op de hoogte. Wij zullen je dan inlichten of het verstandig is de les bij te wonen. Bij twijfel mag je de les altijd zonder hond bijwonen.
 2. Honden die onze lessen bijwonen horen up-to-date te zijn met het leeftijdgeschikte standaard vaccinatie schema.
 3. We adviseren hierbij ook om de hond tegen kennelhoest in te enten. Raadpleeg je dierenarts. Honden die een geschikte (dus recent genoeg) titerbepaling hebben zijn ook toegestaan. Vaccinatie is alsnog verplicht voor ziektes waarvoor geen titerbepaling mogelijk is. 
 4. Je hond dient adequaat beschermd te zijn tegen wormen, teken en vlooien.
 5. Het is uitsluitend toegestaan om je hond los te laten bij expliciete toestemming van de instructeur. Dit geldt voor ons gehele terrein.
 6. Laat je hond niet op het veld poepen of plassen. Ruim eventuele ongelukjes AJB direct op.
 • Corona maatregelen per oktober 2020

Belangrijk: Voor onze en jouw eigen veiligheid, hebben we Corona maatregelen opgesteld. We willen je vragen om ze zorgvuldig op te volgen.

 1. Kom alleen naar de groepscursus (mits jonger dan 13 jaar)
 2. 2-meter afstand (dit geldt voor ons gehele terrein):
  1. Tussen mensen (incl. cursisten, personeel)
  2. Tussen honden en mensen (behalve hun begeleider, uiteraard)
  3. Tussen honden onderling
 3. Blijf thuis als je verkouden bent en/of als een gezinslid korts heeft. 
 4. Kom op tijd
 5. Groepsgrootte is maximaal 8 cursisten incl. hond
 6. Minder lessen tegelijk op het veld
 7. Zorg ervoor dat je alles ZELF bij je hebt. Omdat wij niet in staat zijn om na elk gebruik de materialen / speeltjes te reinigen kunnen wij geen materialen meer uitlenen.
 8. Handen wassen volgens richtlijnen van de RIVM / Wij verzorgen op een aantal plekker hygienegel voor algemeen gebruik
 9. Koffie en thee hebben wij niet meer in onze kantine staan (0,50 cent per consumptie). Onze kantine is te klein om de COVID19 regels te handhaven.
 10. Draag een mondkapje bij het betreden van de kantine, aangezien de 1.5 meter afstand niet gehandhaafd kan worden.
 • Planning en organisatie

De lessen gaan bij alle weersomstandigheden door, behalve bij noodweer (onweer, zware storm en regen). Mocht de les niet doorgaan, dan stellen we iedere cursist zelf op de hoogte door middel van een sms en email. Als je twijfelt of de les doorgaat of niet stuur dan een bericht naar onze secretaris. Liever niet bellen. We kunnen niet altijd opnemen, omdat we bezig zijn met (voorbereidingen van) de lessen. 

 • Dierenwelzijn en omgaan met medecursisten en personeelsleden
 1. Intimideer je hond AJB niet (fysiek of verbaal): bijv. rukken aan de riem. Mocht je hulp nodig hebben met het gedrag van je hond, raadpleeg altijd eerst je trainers.
 2. Houd minimaal 2 meter afstand tussen de honden onderling. Dit laat de schuwere honden zich veiliger voelen en voorkomt uitvalgedrag. Let hier vooral op tijdens ingang/uitgang/oefeningen en op het parkeerterrein.
 3. Middelen zoals slipkettingen, prikhalsbanden en stroombanden zijn niet toegestaan. 
 4. Behandel medecursisten, hun honden en personeelsleden op een beleefde manier. We zullen geen vorm van intimiderend gedrag tolereren.
 5. Kom AJB niet aan de hond van een medecursist (zonder toestemming). 
 • Financiën en Inschrijving
 1. Een plek wordt pas gereserveerd vanaf het moment dat je een mail van ons ontvangt met de factuur voor de betreffende cursus. Het invullen van het inschrijfformulier betekent dus niet dat een plek al voor je is gereserveerd.
 2. Vanaf het moment dat we bevestigen dat we een plek voor je reserveren, verbind je je aan de cursus. Als je je inschrijft, dan geef je aan dat je op de hoogte bent van de volgende punten:
  1. Onze werkwijze (bijv. we gebruiken voedselbeloningen)
  2. De duur van het lesprogramma
  3. De toelatingseisen, inhoud en doelen van de cursus (klik op een individuele cursus op deze pagina).
 1. Mocht je, nadat je een plek hebt gereserveerd, willen stoppen met de cursus, dan geeft dat helaas geen recht op compensatie. Wel waarderen we altijd feedback over het punt die je tot deze beslissing heeft gebracht, zodat we onze diensten kunnen blijven verfijnen.
 1. Indien er onvoldoende cursisten (minder dan 4 honden) zijn aangemeld voor een cursus, behoudt HSV Leidsche Rijn zich het recht voor om een cursus te annuleren, waarbij reeds betaald cursusgeld wordt gerestitueerd.
 • Gemiste lessen
 1. Door de cursist gecancelde lessen geven geen recht op restitutie, of het inhalen van de lessen, ongeacht het aantal gemiste lessen.  
 2. Mocht je verhinderd zijn, graag per mail of SMS afmelden, minimaal 30 min voor de les.  
 3. We mailen geen samenvatting, pointers of huiswerk als je de les hebt gemist.
 4. HSV Leidsche Rijn kan bepaalde lessen cancelen (bijv. bij noodweer). Je wordt hiervan op de hoogte gesteld. Hierdoor gemiste lessen geven geen recht op compensatie.
 • Uitsluiting

HSV Leidsche Rijn behoudt zich het recht om te besluiten dat een cursist niet in aanmerking komt voor deelname indien deze niet voldoet aan expliciet en impliciete voorwaarden zoals:

 1. Agressie/uitvallen van de hond naar mensen of honden
 2. Het niet naleven van onze huisregels en voorwaarden
 • Aansprakelijkheid

HSV Leidsche Rijn is niet aansprakelijk voor enigerlei of op welke manier dan ook door jezelf, je kind, of je hond veroorzaakte schade aan jezelf, je hond of je kind of andermans eigendom, hond of persoon. Dit geldt op weg naar, tijdens en op weg terug van de les, en op enig ander moment, ook al was je op dat moment bezig met het uitvoeren van een door ons geadviseerde oefening. HSV Leidsche Rijn adviseert een goede WA-verzekering af te sluiten (vaak valt (maar) één hond onder een standaard WA-verzekering).

Bestuur H.S.V. Leidsche Rijn

 

logo

Hondenschool voor Utrecht, Leidsche Rijn, Maarssen, de Meern, Vleuten e.o.