EXAMENS

Op onze vereniging eindigd elk seizoen met een examen. Zonder diploma kun je bij ons helaas niet doorstromen naar een hoger niveau.

Examens worden gedaan door de niveaus A en B. Datum is altijd de laatste zondag van het seizoen. De tijd wordt tijdig bekend gemaakt. Dit is dus niet de tijd waarop je lest. Houdt de zondagochtend dan ook vrij voor het doen van dit examen. Alle A en B groepen doen op dezelfde dag (en soms ook tijd) examen.

Het moment van het C examen is niet elk seizoen en wordt bepaald door de trainer. De puppen sluiten het seizoen op een andere wijze af.

Om het A of B diploma te halen heb je tenminste 75
punten nodig. Daarnaast zijn er een aantal oefeningen waarbij een verplicht aantal minimum punten behaald moet worden.

Het examen wordt niet afgenomen door je eigen trainers maar door twee van onze andere trainers om de beoordeling zo objectief mogelijk te houden.

Het is tijden het A-examen toegestaan om een speeltje of voerbeloning bij je te hebben, maar het is niet toegestaan deze te gebruiken tijdens de examen oefeningen. Tijdens het B – examen is het NIET toegestaan een speeltje of voerbeloning bij je te dragen. De trainers zullen tijdens de lessen proberen jou als cursist daar zo goed mogelijk op voor te bereiden.

Mocht je het diploma niet hebben gehaald vanwege onvoldoende punten, dan ontvang je van ons een certificaat. Je zult het seizoen helaas opnieuw moeten doen, maar je certificaat telt mee tijdens de beoordeling van het daarop volgende examen.

Hondenschool voor Utrecht, Leidsche Rijn, Maarssen, de Meern, Vleuten e.o.