Gedrag & Gehoorzaamheid / Obedience

Bij het Gedrag&Gehoorzaamheidsprogramma ligt de nadruk op gehoorzaamheid en perfectie. Het programma kent vier klassen: GGBeginners, GG1, GG2 en GG3. Per niveau worden de opdrachten uitdagender en lastiger en moet de uitvoering perfecter zijn om aan de norm te voldoen. G&G is in principe geschikt voor alle rassen en kruisingen maar de hond moet wel enige aanleg hebben om voor de baas te willen werken, zeker in de hogere klassen.DSC_7438

Oefeningen die voorkomen in het G&G-programma zijn o.a. “aangelijnd en los volgen”, “komen op bevel met posities”, “posities tijdens het volgen”, “pion en/of vak sturen”, “positie wisselen op afstand”, “apporteren over een hoogtesprong”, “sorteren op geur” en “richtingapport”.

De G&G-cursussen worden afgesloten met een landelijk examen. Die examens worden, op het moment dat de cursisten zo ver zijn, afgenomen door een keurmeester van Koninklijke Nederlandse Kennelclub “Cynophilia”. Dit is een goede voorbereiding om op dit niveau deel te mogen nemen aan gehoorzaamheidswedstrijden.

 lijn

logo

Hondenschool voor Utrecht, Leidsche Rijn, Maarssen, de Meern, Vleuten e.o.